Fuar Hakkında

2006 yılından bu yana Kimya sektöründe ihtisas fuarları düzenleyen ve kimya sektörün nabzını tutan Artkim Fuarcılık, bugün toplamda 13 fuarın organizasyonunu üstlenerek profesyonel yaşamına devam etmektedir.

Türkiye’de endüstriyel yapıştırıcılar ve dolgu malzemeleri sektörü, global pazarda hızla büyüyen ve kullanım alanı giderek artan bir gelişim göstermektedir.

Günümüzde, küçük bir ambalajdan otomobile; beyaz eşyadan mobilya sektörüne kadar her üründe bir ya da daha fazla tip yapıştırıcı kullanılmaktadır. Özellikle de ürün montajında kullanılan malzemeler yerine endüstriyel yapıştırıcıların kullanılmasıyla endüstriyel verimlilikteki gözle görülen artış imalat sektörü ile doğru orantılı olarak gerçekleşmektedir. Aynı zamanda endüstriyel yapıştırıcı ve dolgu malzemelerinin kullanıcı firmalar nezdinde de değerinin anlaşılmasıyla sektöre olan talep giderek büyümektedir.


Bu bağlamda uluslararası arenada yapıştırıcı ve dolgu maddelerinin üretimi ve uygulamaları üzerine pek çok ülkede ihtisas fuarı düzenlenmektedir. Ancak Türkiye’de bu alanla ilgili sektörel bir açığın olması; aynı zamanda yapıştırıcı ve dolgu üreticilerinin de spesifik olarak alanlarıyla ilgili fuarların düzenlenmesi ile ilgili talepleri doğrultusunda Adhesive & Bonding Eurasia Fuarı’nın temelleri atılmış ve sektöre yeni bir soluk kazandırmak hedeflenmiştir.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve Türkiye’de alanında tek olarak boy gösterecek Adhesive &Bonding Eurasia Fuarı, sektördeki yeni teknolojilerin, yenilikçi ürünlerin, ARGE çalışmalarının, üretimde yeniliklerin sergileneceği ve en önemlisi sektörle ilgili bilgi aktarımının sağlanacağı; yurtiçi ve yurtdışından gelen profesyonel ziyaretçilere global platformda sektör ürünlerinin kalitesinin sunulacağı önemli bir etkinlik olacaktır.

Yapıştırıcı ve dolgu sektörünün Türkiye’deki tek ihtisas fuarı olan Adhesive &Bonding Eurasia lansmanı için tüm sektör mensuplarının desteği bizleri onurlandıracaktır.